Antal's eerste componeerpogingen als tweejarige

George Benjamin over Antal Sporck:
"He seems to me an unusually dedicated and talented musician."

Als zoon van een pianistenechtpaar werd Antal Sporck al op zeer jonge leeftijd met muziek in contact gebracht. Op vijfjarige leeftijd speelde hij piano, viool en trompet, en zijn eerste composities vonden de weg naar het podium toen hij twaalf was. Met zijn Variaties geschreven voor Het Nieuw Ensemble behaalde hij in 1999 de eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours. In 2001 soleerde Antal in zijn eigen pianoconcert met het Nederlands Kamerorkest.

Als componist behaalde hij in 2003 zijn Bachelor diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag als student van Diderik Wagenaar, en in 2005 zijn Master diploma aan het Fontys Conservatorium Tilburg als student van Willem Jeths. Hij won de Chevillion-Bonnaud prijs voor zijn 5 Preludes bij het prestigieuze Orléans Internationaal Pianoconcours.

Werken van Antal werden in binnen- en buitenland uitgevoerd door onder meer Het Nieuw Ensemble, Domestica Rotterdam, het Nederlands Kamerorkest, Collegium Musicum Carinthia, dirigenten Micha Hamel, Wim Steinmann, Ernst van Tiel en Alexei Kornienko, pianoduo Kuyken/Ambrosini, Quatuor Voce, Zephyr Kwartet en Kamerkoor Ad Parnassum. Meestercellist Harro Ruysenaars speelde Reclining Figures op diverse podia in Nederland en Zweden. Voorts waren zijn composities te horen in het Festival van Vlaanderen, en het festival 'St. Petersburg Musical Spring'.

Fantazias for String Quartet ging in première op het Ravel festival in Montfort L'Amaury. PedalPlay voor harp werd geschreven in opdracht van het November Music Festival in Den Bosch. Ook was zijn muziek te horen in de Oekraïne tijdens het festival 'Zhytomyr Musical Spring'.
T.V. Rijnmond en de AVRO maakte uitgebreide televisieportretten van Antal.


Composities

PedalPlay voor harp
Chapters voor piano
3 Fantazias voor strijkkwartet
5 Preludes voor piano
Reclining Figures voor cello en piano
Deformaties 5 liederen voor middenstem en piano
Vatiaties voor ensemble (fl, cl/bas-cl, perc, hrp, pf, vl, cb)
5 Etuden voor piano